053-4316765 info@uwbudget.nl
26 september 2016 / door Rob Hansen / PGB, Uw Budget, Wetgeving / 0 Reacties

Misschien heeft u er al wel wat over gehoord of gelezen, de brandbrief van Claudia Kruidbos. Een brief op Facebook uit wanhoop geschreven. De enorme berg werk die budgethouders moeten verrichten om een Wlz indicatie te krijgen. Iets wat wij inmiddels “gewend” zijn maar wat zeker niet makkelijk is wanneer je dit niet (bijna) dagelijks doet, zoals wij. Waar moet ik beginnen en wat moet ik op welk papier invullen? Deze vragen krijgen wij geregeld.

Sinds de SVB is begonnen met de uitbetalingen van het pgb is de administratie hiervan voor de budgethouders er niet makkelijker op geworden. Hierdoor merkten wij dat wij veel aanvragen kregen om de administratie over te nemen. Tuurlijk! Maar is dit de manier? Nee! Tuurlijk helpen wij deze mensen graag maar het is niet de bedoeling dat mensen totaal niet snappen wat er moet gebeuren en wat er aan de hand is. Grotendeels vertrouwen onze cliënten erop, waarvoor dank, dat wij het wel zullen weten maar hebben geen idee waarover het gaat.

Dit moet echt anders. Simpeler, makkelijker te begrijpen, geen enorme berg papieren om in te vullen zoals bijvoorbeeld Claudia Kruidbos. Wij vinden het echt verschrikkelijk om een brief zoals die van Claudia Kruidbos te moeten lezen. We snappen haar volkomen en zouden haar daarom graag willen helpen. Niet om onszelf weer een cliënt rijker te maken, maar om haar de rust te geven en zodat ze weer een moeder kan zijn voor haar zoon Wouter.