053-4316765 info@uwbudget.nl
Onze Diensten

Administratieve Diensten

Een PGB-administratie lijkt simpeler als dat het in werkelijkheid is.

Onze administratieve dienstverlening zorgt ervoor dat wij voor u de administratieve rompslomp betreffende uw PGB overnemen.

Op deze manier weet u dat het goed geregeld wordt waardoor u zich daar geen zorgen meer om hoeft te maken.

null

Wat bent u verplicht

Wanneer u een PGB ontvangt, bent u wettelijk verplicht een administratie bij te houden over wat u met de zorggelden heeft gedaan. Aan de te voeren administratie zijn regels verbonden. De regels voor een PGB-WLZ zijn weer anders als voor een PGB-WMO of een PGB-ZVW. In verband met de verschillen benoemen we via deze website slechts de regels die voor alle soorten PGB leidend zijn. Aanvullende regels worden apart per regeling beschreven. Zo moet u o.a. een zorgovereenkomst met iedere zorgverlener afsluiten, maandelijkse urenregistratie bijhouden van de gewerkte uren van uw zorgverleners, maandelijks zorgen voor de uitbetaling van de salarissen aan uw zorgverleners via het trekkingsrecht bij de SVB of uw zorgverzekeraar, zaken bij evt. ziekte van uw zorgverleners regelen en uw PGB-administratie archiveren en tenminste 7 jaar bewaren.

01

null

Wat kunnen wij doen

Daarnaast is het in veel gevallen verplicht om een budgetplan/zorgplan te maken voordat u voor een PGB in aanmerking kunt komen. Op die manier toont u aan inzicht te hebben wat een PGB inhoudt en wat u er mee wilt doen. Daarnaast is het prettig dat u aan het eind van het jaar niet voor verrassingen komt te staan, zoals overschrijding van uw budget, met als gevolg dat u zelf een hoop moet bij betalen. Andere zaken die wij voor u kunnen doen zijn: Contact opnemen met (zorg)instellingen betreffende uw PGB, onder voorwaarden, maandelijkse zorgroosters maken, indien van toepassing budgetbewaking. U krijgt maandelijks een overzicht van de gemaakte kosten in verhouding tot het te besteden budget. Eventueel wordt dit aangevuld met een advies over de inkoop van zorg voor de nog resterende budgetperiode.

02